Красимир Косев: Избрахме инициативата Книги за смет /кучешка/, вместо заря и коктейл за ЧРД на Nessebar-news.com

Главна категория: Къде|Какво

Няма война, няма напрежение, няма конкуренция. Има уважение, има респект, има възможност за сътрудничество и подемане на общи и полезни за обществото инициативи. Такива са отношенията между MELNICATA.COM и NESSEBAR-NEWS.COM, два новинарски сайта, които си имат своите групи посетители и приоритети на развитие.

Днес се срещнахме с Красимир Косев, управител и главен редактор на уж конкурентната ни медия, която обаче по-скоро можем да възприемем като по-голям брат и първенец на местно ниво сред появилите се новинарски сайтове. Поводът е двоен – NESSEBAR-NEWS.COM чества 12 години от създаването си, а същевременно и инициатор на екокампания за почистване на кучешките фекалии в града на ЮНЕСКО.

iniciativa2

„Благодаря много на сайта MELNICATA.COM, за вниманието към годишнината и нашата инициатива. Разбира се, всяка една годишнина може да мине и замине, но когато тя се свърже с нещо друго и нещо полезно, смятам, че ефекта е по-голям.

Щастлив съм, че сайта NESSEBAR-NEWS.COM вече 12 години работи във и за Община Несебър. Решихме, че замърсяването с кучешки фекалии в Несебър е един немаловажен въпрос. Точно за това вместо коктейл и заря решихме да организираме тази кампания Книги за смет /кучешка/ и Дарете средства за чистачки в Несебър. Днес формално кампанията ще завърши, но аз мисля, че отзвука от нея ще продължи още дълго време, благодарение на истински медии като MELNICATA.COM и други бургаски сайтове, които широко огласиха нашата инициатива. Проблема не е само на журналистите от NESSEBAR-NEWS.COM, не е само на Несебър, той е регионален, той е и национален. Трябва все повече хора да се замислят, дали отглеждат своите домашни любимци така, както трябва.

Повече от 80 души се включиха в нашата кампанията, получиха книги за донесената кучешка смет. Всъщност отбелязването на 12 годишнината на NESSEBAR-NEWS.COM стана по един необичаен, но и добър начин.

Всеки един човек може да направи нещо за своя град или село. Възможностите за това са хиляди. Нека всеки се опита не само да иска – от държавата, от общината, от този или онзи, да направи нещо за него, а да помисли какво може той да направи - да боядиса една пейка, да вдигне един отпадък от земята, да не хвърля фасовете си, да прибира в торбичка кучешките екскременти“.

Цялото интервю можете да чуете в аудио файла.

КРАСИМИР КОСЕВ - Управител и гл.редактор на NESSEBAR-NEWS.COM: