Оризаре отново бе столица на хляба в Община Несебър

Главна категория: Новини

>>> ФОТОГАЛЕРИЯ <<<

Празнично настроение озари жителите и гостите на Оризаре, които за 6-ти път на 7 юли се събраха в 19.30 ч. на площада в центъра на селото, за да отбележат местния Празник на хляба.

Изложба на различни видове хляб и хлебни изделия, както и конкурс за най-вкусна домашна баница – това бе есенцията на вече традиционния сбор.
Не мина и без дарове, разбира се. Всички участници получиха грамоти за старанието си при приготвянето на тестените изделия.
И тази година стотици присъстващи имаха възможността да се насладят на богата музикална програма с участието на самодейни състави към читалищата в Община Несебър. Пред публика пяха фолклорни групи от Оризаре, Свети Влас, Тънково, Гюльовца и други места.

hlqb17

Представители на общинската администрация поздравиха всички гости и участници за празника. Приветствие към присъстващите отправи секретаря на Община Несебър Стойко Стоянов. На събитието бяха забелязани зам.-кметовете на Община Несебър Лазар Япаджиев и Иван Гургов, общински съветници и кметове на съставни селища в района.

hlqb19

Гостите на събитието получиха брошури с информация за празника, а инициаторът на събитието, Вълкана Аврамова, подчерта важни факти за хляба, като най-вече наблегна на това, че насъщният не бива да бъде изхвърлян.

>>> ФОТОГАЛЕРИЯ <<<