Обзор новата ривиера на северното черноморие

Главна категория: Новини
Посещения: 9227

Obzor2017GlВ последните няколко години Обзор се превръща в една истинска перла на родното ни черноморие, като знаково селище в община Несебър, което е сред най-предпочитаните за отдих, спорт, култура и туризъм, при това не само в региона, но и в България.

Море и планина, еко-пътека, паркови пространства, богата културна програма, спортни съоръжения, това са само част от диамантите на Обзор.

Не случайно китното градче става все по-предпочитана туристическа дестинация както за родни, така и за чужди туристи.

Екип на MELNICATA.COM се срещна с кмета на Обзор Христо Янев, с когото разговаря по актуални теми, свързани най-вече със започналото туристическо лято 2017, чистота, поддръжка, култура и спорт.

Ето какво сподели кметът Христо Янев за нашия сайт:

Obzor2017 3"Сезонът при нас вече започна. Тази година първите туристи пристигнаха на 26 април. На 15 май влезе забраната за сторителство и големите строителни обекти, които бяха започнати, са довършени, а други ще бъдат продължени през есента.

Поддържаме множество паркове (около 110 дка), които са и гордостта на нашия град. Имаме много водни огледала и естакади, които също работят. Осветлението е на ниво. Мога открито да кажа, че сме готови да посрещнем подобаващо туристите, които вече са тук.

Очаква се сезонът да е не по-лош от предходния, което е добре, според местния бранш.

След миналогодишното силно лято и задоволството на хотелиери и ресторантьори, тази година очакваме да се повторят същите резултати.

По отношение на гражданското обществото държа да подчертая, че в града бяха създадени няколко браншови организации и неправителствени организации, които работят изцяло в обществена полза, правят се безброй инициативи, които са изцяло в полза на жителите и града.

Тази година много жители на Обзор се включиха в подготовката на сезона. Няколко сдружения дадоха своя принос, като чрез своите прояви, мероприятия и концерти, събраха дарителски фондове, с които подпомогнаха деца със заболявания, закупиха катерушки за деца в неравностойно положение, сложихме кукли Боби и Кели, които са по пешеходните пейки. В по-големите паркове се поставиха библиотеки-къщички за книги.

Obzor2017 2Отново имаше голям анонс върху еко-кодекса на гр. Обзор, който е заложен още от 2012 г. и всяка година го обновяваме както на хартиен носител, така и в сайта и по общоградски събрания, за да може да се спазват правилата и нормите на работа и протичането на летния сезон.

Двата плажа (централен и южен) са подготвени, изглеждат изключително чисти, чакаме процедура-договор за плаж север, където още няма концесионер. Да се надяваме, че до броени дни този проблем ще се реши, защото той наистина е проблем за хотелите, които са край плажната ивица на плаж север.

Жизненоважно за града беше да се изградят няколко тоалетни по плажната ивица, което бе ахилесова пета на града. В участъка на централния плаж се изградиха две големи тоалетни, отговарящи на Европейските наредби (с подходи за инвалиди), предстои да бъде изградена и трета. С многократните срещи с концесионерите тази година наблягаме изцяло и единствено на чистотата и подредбата на плажа, което е лицето на туристическата дестинация.

Obzor2017 1За парка (бел.ред. Относно 615 кв.м. земя, която гранични с плажа, за която стана ясно още през миналата година, че е частна и инвеститор проявява интерес към нея) очакваме решение на съда на втора инстанция. На първа инстанция спечелихме битката. Все още нямаме яснота, предполагаме ще се произнесат до дни. Хората са много превъзбудени и настроени за това парче земя от нашия парк, и ще отстояват своите позиции до край. Поне това е тяхното говорене в публичното пространство.

Предстоят 94 дни летен сезон, в които всяка вечер ще имаме представления на сцени, в зали, на стадиона, мероприятия, фестивали, футболни турнири. На 24 юни откриваме за първи път национален кръг от джет лигата Джет ски, с участието на много състезатели от страната и чужбина в няколко категории.

Подготвили сме 4 дни с мероприятия за празника на Обзор. Тази година имаме и повече спортни участия. Нашите детски формации също тренират и през летния сезон.

Искам да благодаря на кмета на Община Несебър, който толкова много помага за развитието на спорта в града, а и не само на спорта, да му благодаря от името на гражданите на Обзор, за подкрепата във всички начинания".

>>> ОЩЕ НОВИНИ ОТ ОБЗОР     |    ОЩЕ АКТУАЛНИ ВЕСТИ В MELNICATA.COM <<<