Ако изоставим този златен кът, ние не сме нация!

Главна категория: Новини
Посещения: 5198

Раят е на земята. Твърде вероятно е той да се намира точно в Козница. Поне с такива впечатления могат да се сдобият мнозина от посетителите на китното несебърско селце, което е с едва 8 постоянни жители. Някога там е имало училище, църква, магазин, стари и млади са живяли задружно. За съжаление от години главоломно пада бройката на постоянно живущите в селото.

Козница се е сгушила в полите на Стара планина, крие невероятна красота с уникалната си природа. Пътят до селото не е в цветущо състояние, но е постлан с чакъл. Отивайки в Козница ще се спуснете по един продължителен склон. От двете страни на пътя – природа, а след природата – пак природа ...

Козница е на 101 м. надморска височина. Има електричество и вода, има и обхват на мобилните оператори. За да стигнете до селото, имате преминаване през Паницово, а връзката до там става след преминаване по Дюлинския проход през Гюльовца или по заобиколния път Обзор-Раковсково-Приселци.

След Плазовец, дойде ред и на Козница. Екип на melnicata.com продължава своята обиколка в региона, която е под надслов „Скрито пред очите ни“. Днес ви срещаме с Людмила и Цоньо Петрови, които бяха любезни да споделят своята житейска история, свързана с Козница. Те обичат селото си и се надяват то да пребъде във времето защото както самите те казват "Ако изоставим този златен кът, ние не сме нация!"

Вижте още:

Скрито пред очите ни: с.Козница бягство от реалността

Плазовец  скрит пред очите ни