"Върколаците от Иракли"

Главна категория: Новини
Посещения: 1981

Kniga„Малкият Българ 2: Върколаците от Иракли“, така се нарича най-новото предложение на книжния пазар.

Създателят на „Българ“, несебърлията Неделчо Богданов, и Александър Торофиев са автори на книгата, която вече излезе от печат и може да се закупи и по интернет чрез специализираните сайтове.

В новата си съвместна книга – „Малкият Българ 2: Върколаците от Иракли”, известният аниматор и съоснователят на сдружение „Книги-игри” Александър Торофиев ни връщат в района на Несебър и Иракли, за да ни напомнят за проблемите, пред които всяко поколение се изправя в училище – първите любовни трепети, вербалното и физическо насилие между съучениците, истинското приятелство, което трае цял живот и, разбира се, щурите приключения през лятната ваканция, които са задължителни за всяко дете.
Този път малкият Българ и компания няма да спасяват нито Несебър, нито света, но ще се забъркат в ново геройство по време на предстоящия летен лагер.
Краят на учебната година наближава, а с него и предложението за едноседмично зелено училище в почивна станция в Иракли. Там обаче, твърдят някои медии, бродят върколаци, забелязани от „някой си Михаил, който бил от първите плажуващи”, описващ видяното като
„голямо, космато, страшно“, допълвайки „беше много тъмно и не го видях добре”.
Кой би могъл да се заеме със случая, ако не безстрашните и доказали високия си професионализъм вампиролози Българ, Аспарух, Пешо, Владко и Биляна?
За пореден път Неделчо Богданов и Александър Торофиев успяват да докоснат малкия читател, говорейки на неговия език. С неподражаемия си стил авторите на „Малкият Българ: Вампирът от Несебър” напомнят и защо Българ е толкова любим герой на хиляди деца.

В публикацията е използван текст от Jasmin.bg 

Вижте още: Несебърлия с главна роля в музикални хитове