ФГ "Незабравка" - Несебър триумфира на Международен младежки фолклорен фестивал

Главна категория: Новини
Посещения: 1475

Nezabravka1Фолоклорна група "Незабравка" при СУ "Л.Каравелов" - Несебър с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова се завърна от триумфално участие в 6-тия Международен младежки фолклорен танцов фестивал "Северина", който се проведе в Русе.

"Незабравките", облечени в автентичните си носии от различни етнографски области на страната, дефилираха по улиците на Русе заедно с групи както от различни краища на България, така и с групи от Румъния и Молдова.

Nezabravka2Несебърските танцьорки откриха и закриха фестивала, изпълнявайки Пирински, Северняшки и Шопски танци, предизвиквайки бурни овации и възхищение у многобройната публика. На този фестивал момичетата от малката група 4-7 клас направиха своя дебют и се представиха великолепно.

Между двата фестивални дни „незабравките” се отправиха на екскурзия до Букурещ, където разгледаха Музея на селото и Природонаучния музей, запознаха се и с историческите връзки между българския и румънския народи.

На връщане към дома те посетиха Паметника 1300 г. България в Шумен, огласиха го с музика от гайди и пред погледите на българските владетели извиха тежко българско хоро.
Източник: СУ „Любен Каравелов“

Вижте още: "Върколаците от Иракли"