Вижте празничните събития през декември в Несебър

Главна категория: Новини
Посещения: 2127

17 181kМножество празнични събития за Никулден, около Коледа и посрещането на Нова година, това е акцентът в празничната програма за декември на Община Несебър, която вече е оповестена в публичното пространство. Редом с големите празници ще се състои и Коледен благотворителен базар, който ще включва и концерти.

На 6 декември /Никулден/ събитията започват в 9:00 ч. с празнична литургия в храм „Св. Успение Богородично“.
От 12:00 ч. ще има празничен водосвет на пристанище „Несебър – юг“ /Морска гара/.
В 13:00 ч. на пл. „Месамбрия“ в старата част на Несебър ще се проведе празничен концерт с участието на ФФ „Българка“, ФФ „Македонка“, ХГП „Месамбрия“ при НЧ „Яна Лъскова“ и ТГ „Месамбрия“.
В 13:40 ч. ще бъде раздаван курбан за здраве, също на пл. „Месамбрия“.

На 7 декември, петък, от 17:30 ч. е тържественото запалване на Коледните светлини. В празничното събитие на пл. „Жулиета Шишманова“ /Несебър, нова част/ участие ще вземат ВГ „Морски звездички“, солисти при ОДК – Несебър и „Веселите фанфаристи“ към СУ „Любен Каравелов“.

В периода 15-18 декември на пл. „Жулиета Шишманова“ /Несебър, нова част/ ще се проведе Коледен благотворителен базар, като се предвидени и празнични концерти.

На 15-ти декември, събота, от 12:00 ч. ще бъде открита изложба на сдружение „Арт Несебър“, ще се проведе и концерт с участието на ВИГ „Трипъл Трабъл“, ДВС „Сюрприз“ към НЧ „Яна Лъскова“ и ТГ „Заря“.

На 16-ти декември, неделя, от 12:00 ч. е концертът с участието на ФФ „Македонка“, ХГП „Месамбрия“ към НЧ „Яна Лъскова“ и ТГ „Незабравка“ към СУ „Любен Каравелов“.

В понеделник, 17-ти декември, от 15:00 ч. на сцената ще се качат рок-група „Мена“ и ГГП „Блян“ към НЧ „Яна Лъскова“.

Във вторник, 18-ти декември, отново от 15:00 ч. е последният от серията концерти, в който участие ще вземат таланти от ООШИ – Несебър, ТГ „Месамбрия“, ТГ „Хоромания“, ТГ „Задявка“ и ТГ „Илинден“.

Празничните събития продължават на 19-ти декември, сряда, когато от 18:00 ч. ще се състои Коледен концерт на съставите към НЧ „Яна Лъскова“ (в салона на едноименното читалище).

НЧ „Яна Лъскова“ ще бъде домакин и на Коледен концерт на Общински детски комплекс – Несебър, който ще бъде под надслов „Играчка за Коледа“. Събитието е на 22-ри декември, събота, от 17:00 ч.

На 31-ви декември, понеделник, е последното празнично събитие за 2018 г., в което участие ще вземе формация „Нона бенд“. Началото е 22:30 ч. на пл. „Жулиета Шишманова“ в новата част на Несебър. Новата 2019 г. ще бъде посрещната и с фойерверки в 00:00 ч.

*Община Несебър запазва правото си на промени в програмата

Вижте още: БЧК  Несебър с нови добри дела