В Равда предстои благотворителен базар "Коледа за Сами и приятели"

Главна категория: Новини
Посещения: 1359

KoledenbazarRavdaСдружение на творците и занаятчиите - Несебър с подкрепата на Община Несебър, инициира благотворителен базар "Коледа за Сами и приятели", който ще се проведе на 15.12.2018 г., събота, от 11.00 ч. до 14.00 ч. пред кметството в Равда, научи Melnicata.com.

Към инициатива ще се включат Кметство Равда, Пенсионерски клуб „Детелина“ - Равда, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Равда, ДГ „Мечо Пух“ - Равда, ГИФ „Вардарка“, Детски танцов състав и ТГ „Равдалина“ при НЧ „Гоце Делчев“ - Равда, ФК „Равда“ и Ротари клуб „Несебър“.

Публикуваме текст от организаторите на събитието:

"Скъпи приятели, Сами и Ники са две от нашите слънчеви и лъчезарни деца, деца, изправени пред изпитанието за дълго и продължително лечение и рехабилитация, деца, изтърпяващи стоически, болка, трудности, несгоди, време. До тях са неотлъчно и техните майки – героини Радостина Рапова и Димитринка Узунова. Техните майки, за които няма работно време, няма отпуск, няма болнични, няма празник, няма делник. Техните майки – героини, които обгрижват и обслужват децата си 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, година след година.
Майките, които не искат да чуват около себе си думички като „уж, защото няма „уж болно дете”!!! Защото няма по-голяма болка от болестта на едно дете. И няма по-голяма радост от успеха на собственото ни дете!!!
Можем ли да обединим сили и да създадем една невероятна Коледа за Сами и Ники? Можем ли да отворим сърцата си, да разпръснем светлина и да дадем подкрепата си за Радост и Димитринка?
Нашите майки - героини, нямат много време за себе си, за колеги, за фирмени партита. Имат обаче нас, своите приятели. Те не искат някой да се съмнява в тях и техните грижи, искат само добра дума и окуражителна усмивка. Не искат тъга, искат празник! Не искат милостиня, искат работа!
Ще ги подкрепим ли? Ще отидем ли на коледния празник на Сами и Ники? Ще им дадем ли шанс, да усетят за един ден магията на „жената зад щанда” ?
Въпрос на личен избор е – кафето, което ще изпием в събота, 15.12.2018 г, дали ще бъде в някое елитно кафене или ще бъде приготвено на базара от ръцете на двете майки – героини! Въпрос на лично предпочитание е точно в събота на 15.12.2018 г , какво ще купим на собственото си дете – кроасан от магазина или коледна кифличка и курабийка, приготвени с любов от Една Майка.
Радост и Димитринка не искат болка, тъга, война … Искат безброй палави детски ръчички, нестихващ шум от детски крачета, заразителен детски смях, весел празник. Искат просто един чудесен ден. И тъй като е Коледа, и тъй като стават чудеса, се надяваме, че Чудото ще се сбъдне.
Елате, носете със себе си коледни звънчета, сложете на децата коледни шапки, обуйте им, ако имат червени ботушки, научете ги на българската коледна песен.
Да сътворим заедно духа на Коледата в Равда, на онази истинската българска Коледа, отредена за хората с големи сърца !!!
Всеки от нас, който има желание, може да се включи в тази инициатива по лично усмотрение. А ние ще се надяваме, че баба Зима ще бъде милостива към нас.
Не е задължително! Въпрос на виждане е! Не е състезание, а просто КАУЗА. Когато има желание, има и начини!"

Вижте още: Благотворителни базари и веселби в Обзор през декември