Продължават добрите дела на несебърската танцова група „Заря“

Главна категория: Новини
Посещения: 1149

Zarya18И тази година, по утвърдена вече традиция, несебърската танцова група „Заря” отново ще се включи активно в Коледния благотворителен базар, организиран от Община Несебър в навечерието на светлия християнски празник. Участието на ТГ „Заря” в базара, който ще се провежда на площад „Жулиета Шишманова”, е на 15.12.2018 г. (събота) от 11:30 часа. Събраните средствата от предстоящото участие на групата в благотворителния базар ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение.

От началото на своето съществуване Танцова група „Заря”, създадена от Сдружението с нестопанска цел за обществено-полезна дейност „Дамски клуб – Несебър”, неизменно дава своя принос за утвърждаване на моралните ценности и доброто чрез активното си участие във всички благотворителни инициативи в общината. Групата участва активно в ежегодните благотворителни Коледни и Великденски базари, организирани от община Несебър. Събраните средства от Коледния базар през 2017 г. ТГ „Заря” дари на двама ученици в затруднено социално положение от ПГТ „Иван Вазов” в Слънчев бряг. През 2018 г. ТГ „Заря” се включи и в благотворителния базар, организиран от Сдружението на творците и занаятчиите в община Несебър, с подкрепата на община Несебър, „Цветни дни за Петя” - в помощ на дете от Несебър. В навечерието на Великден 2018 г., ТГ „Заря” реализира и собствена благородна инициатива - най-нуждаещите се пенсионери от Слънчев бряг получиха Великденски пакети с козунаци, яйца и продукти от първа необходимост. Дамски клуб - Несебър осигури празничните пакети със средствата от паричната награда от участието на Танцова група „Заря” във фестивал в град Русе, и от доброволни дарения на своите членове.

ТГ „Заря” очаква своите приятели и съмишленици на площад „Жулиета Шишманова” на 15.12.2018 г. (събота) в 11:30 часа, за да споделят заедно празничното настроение и благородната кауза!

Вижте още: В Равда предстои благотворителен базар "Коледа за Сами и приятели"