Шах и мат: Даниел Иванов прослави Равда !

Главна категория: Новини
Посещения: 3223

DanielIvanovShahИстински трумф и признания за шахматните умения постигна Даниел Иванов от Равда по време на турнир в Минно-геоложкия университет в София.

Шахматистът от Равда постигна 11 победи и 3 загуби, с което затвърди за пореден път реноменто си на състезател с класа и отлични умения.

„Tрябва да уточня, че турнирът не бе за студенти, а просто се проведе в столовата зала на МГУ. Контролата в турнира беше 3 минути на човек + 2 секунди за изигран ход. Между състезателите имаше четирима майстори на спорта, а иначе всики бяхме 8 човека.

Изиграха се 14 кръга на принципа всеки срещу всеки, като всички състезателите изиграха по две партии с разменени цветове на фигурите срещу всеки един от съперниците си. За мое голямо учудване и още по-голяма радост, аз успях да спечеля този турнир.

Още не мога да повярвам, че станах победител, защото за пръв път печеля истински шахматен турнир със съдии и времева контрола, за който има данни и в интернет, които всеки по света може да види.", заяви за Melnicata.com Даниел Иванов.

Вижте още:

Несебърска гордост! Христиана Петкова триумфира на Европейско първенство по карате

Баскетболистите на „Несебър“ с рекордна победа