120 минути активен спорт с учениците от Оризаре

Главна категория: Новини
Посещения: 2839

OR2-2Днес, 28.09.2018 г., във връзка с Резолюция на Съвета на Европа и на представителите на правителствата на държавите членки, заседаващи в рамките на Съвета, относно работния план на Европейския съюз за спорт в страната ни се организира и провежда Европейски ден на спорта в училище „Be Aktive в България“.

В ОУ ”Георги Стойков Раковски”, с. Оризаре, общ. Несебър, 110 ученика от I до VII клас, 120 минути активно участваха в Европейския ден на спорта в училище „Be Aktive”.

Организатори бяха старши учителят по физическо възпитание и спорт Димитър Марков, класните ръководители на начален курс – Полина Петрова , Елена Хаджиева, Христина Витанова, Ченко Чернев, ученици от VII клас Георги Маринов, Христос Илиев, Михаил Стоянов и Стоян Илиев.

Учениците от начален етап на обучение с огромно желание и интерес се включиха в разнообразни щафетни игри. Атракция бяха момчета от прогимназиален етап, разделени на отбори във футболната надпревара на малки вратички. Момичетата показаха своите умения в лекоатлетическия многобой.

Инициативата - Европейски ден на спорта в училище „BE Aktive” е включена в спортния календар на училището и за напред.

OR2-1OR3

Вижте още: Добри новини от хандбален клуб „Петър Бабев“