Изнесен еко работен ден се проведе в Обзор

Главна категория: Новини

Eko1Eko4На Световния ден на Земята работният ден на кабинетът на кмета на Обзор Христо Янев премина на един от най-прекрасните зелени кътове край града: „Първомайската поляна“. Там бе позициониран неговият еко кабинет, където бяха коментирани важни въпроси и гражданите отправяха предложения как Обзор да бъде по-чист и приветлив.

В „еко кабинета“ на градончалника на посещение дойдоха и ученици от ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Обзор. Освен, че те също обсъдиха с кмета на черноморския град значими за опазването на околната среда въпроси, поставиха на поляната собственоръчно изготвени табели с послания за опазване на природата.

Eko3Eko2В Деня на Земята съоръженията на любимото за разходка и отмора място на местните жители и гости на града бяха освежени. В това начинание се включиха ентусиасти от администрацията на Кметство Обзор, НЧ „Изгрев 1927“, Пенсионерски клуб Обзор и много граждани.

Световният ден на Земята (22 април) се отбелязва от международната общност от 1970 г. и цели да насочи вниманието на хората към защита на околната среда, да им напомня, че майката Земя има нужда от нас – да я пазим, обичаме, и най-важното – да не я променяме, защото и ние имаме нужда от нея.

Именно поради тази причина в еко инициативата, проведена в Обзор в деня на Земята, бяха поканени и подрастващите. „С включването на младежите в подобни мероприятия, у тях се възпитава лична ангажираност и стремеж не само към по-чист град, но и към по-добра Земя, защото тя е нашият общ дом и ние трябва да я пазим и да я обичаме.“ сподели кметът Христо Янев.

Вижте още: Дамски клуб „Монро“ организира отново „Училище за родители“