Обзор посрещна гости от побратимени градове

Главна категория: Новини

ObzorGosti1Обзор посрещна гости от побратимените си градове Сопот и Босилово, Република Северна Македония. Срещата стана прекрасен повод за обмяна на опит, създаване на контакти и сближаване на гражданите.

Сред гостите от родното място на Вазов беше председателят на Пенсионерския клуб в Сопот г-н Николай Спасов, а Вангя Пенева и Борис Ризов, представители на пенсионерските клубове от Община Струмица и от Босилово, предвождаха групата на македонските приятелите на Обзор.

Гостите от Босилово бяха топло посрещнати в Клуба на пенсионера Обзор, където опитаха домашно приготвени ястия. Кметът на Обзор Христо Янев и председателят на хората от третата възраст в Обзор Златка Божкова разведоха гостите от Северна Македония из Обзор. Те останаха възхитени от чистотата, красота и обаянието на морския град.

ObzorGosti2ObzorGosti3На официалната среща между Обзор, Сопот и Босилово, организирана в местен ресторант, присъства и председателят на Общински съвет Несебър Румен Кулев, който поздрави гостите и приветства домакините за прекрасната инициатива. Домакините в лицето на градоначалника на Обзор кмета Христо Янев и председателя на Пенсионерски клуб Обзо Златка Божкова също отправиха своите приветствия към гостите. Младежки танцов състав към Народно читалище "Изгрев 1927"-гр.Обзор зарадва присъстващите със своите изпълнения. Музикален поздрав към гостите от побратимените на Обзор градове поднесе и неотдавна сформираната певческа фолклорна група към Клуба на пенсионера - гр.Обзор.

По време на гостуването на хората от Босилово и Сопот в Обзор, и домакините, и гостите изразиха своята воля да разширят сътрудничеството между Обзор, Сопот и Босилово на всички нива- културно, социално, гостуване на художествени състави, обмен на идеи и съвместна работа по партньорски проекти.

Вижте още: ФГ „Незабравка“ се завърна от престижно гостуване в Испания