Какво да правим през дългите уикенди на септември?

Посещения: 2551

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 септември на мореКакво да правите през септември? Ами елате на море! Същото е като през юли и август, но без да се потите чак толкова и с повече свободно пространство по пясъка лично за вас.

В края на август морето се бунтува, отпуските свършват, пътищата са пълни с коли, които се точат като прощална процесия за отиващото си лято... Но септември, както се казва, си е друга бира.

Септември е месецът на морските хора. Онзи дълъг миг на блаженство и спокойствие, когато улиците стават малко по-празни, времето малко по-прохладно, а и не е необходимо да отидеш на плажа преди изгрев слънце, за да си запазиш място за хавлията. Не ни разбирайте погрешно, всички (е, поне повечето от нас) се радваме на туристите и в началото на лятото нямаме търпение да ги посрещнем, но сезонът е дълъг и изморителен... Представете си го като да имате гости у дома няколко месеца – компанията е приятна, но в един момент наистина ти се иска да се опънеш на собствения си диван, без двама души да са седнали на любимото ти място. Така де, септември е нашето време за отдих преди есенните дъждове и ледения зимен вятър да ни заредят с енергия за нови летни подвизи.

И макар напоследък циганското лято разточително да се точи почти до Коледа, септември все пак е специален, защото все още става за плаж. Можеш да посрещнеш прохладния изгрев на пустия морски бряг и да останеш чак до обяд или пък да се наспиш доволно и пак да плажуваш без да слънчасаш. Можеш да си направиш дълга разходка по брега – отново без да слънчасаш. Все още е топло, но бризът е винаги на твоя страна. А в един момент морето става равно като тепсия (или ако сте по-поетично настроени – като огледало) и, независимо дали ще похапваш цаца на брега, ще пиеш бира с приятели, ще четеш книга, или ще строиш пясъчни замъци с децата, плажът е истинско целодневно удоволствие, на което можеш да се насладиш... ОТНОВО без да слънчасаш!

Затова този септември, ако се чудите какво да правите през дългите и кратки уикенди, елате на морето и направете един последен плаж с морските хора.

Четете още: Интернет за всички в Несебър.