Твоята храна моята храна

Главна категория: Новини
Посещения: 1085

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 хранаКонтрастът между хората, които приемат храната като даденост и тези, за които храната е лукс е огромен. За много хора, живеещи в бедните страни, а и дори в така наречените развити, храната „гълта“ почти всички средства на едно семейство. Друг е въпросът обаче как може да има толкова много гладни, като има толкова много храна, която се изхвърля както от домакинствата, така и от ресторанти, големи магазини и производители. Въпросите са много, но за да има промяна, трябва да се започне от някъде. Ето какво правят читалище „Хамалогика“ в Бургас. Те повдигат този въпрос, защото трябва всеки сам за себе си да стигне до решение на този проблем.

Проект #ТвоятаХрана ви кани да се включите в обучение за визуално създаване и разказване на истории (digitalstorytelling), което ще се случи на 22 ноември от 09:30 до 18:30 часа в Хамалогика / Hamalogika в град Бургас. Водещ на обучението е режисьорът и сценарист Димитър Узунов, а основната тема на историите, които ще създаваме, е разхищението на храна.

Изкуството за създаване и разказване на истории, е изключително важно умение. То е в основата както на личностното развитие, така и на професионалните ни постижения. Историите направляват и дават смисъл на живота ни. Нуждаем се от тях, за да предаваме знание, ценности и надежда. Това е посланието на проекта.

Четете още:Национален конкурс за изработка на кукла