Как да се обучават децата ни по-увлекателно и как да се справят учителите в стресови ситуации

Главна категория: Новини
Посещения: 2619

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 Rawda В детска градина „Мечо Пух”- Равда бе проведена инициатива, целяща усъвършенстване на професионалните качества, умения и способности на екипа. За пръв път беше проведена вътрешна квалификация под формата на обучение. Обучението води от Йорданка Пейкова – психотерапевт и част от екипа на детското заведение. Тя работи индивидуално и в групи както с децата, посещаващи ДГ „Мечо Пух“, така и с персонала, консултира и подкрепя и родителите, които са основен елемент от програмата за помагане на децата. На преден план в модул 1 от тренинга бяха поставени акценти, касаещи успешната екипна работа, оптимизиране на работната среда и микроклимата в детското заведение.

Вътрешната квалификация ще се провежда периодично и на модули, съобразно с нуждите на персонала. Заложено е в голяма степен и на интерактивни задачи и упражнения, с помощта на които учебният материала се представя максимално нагледно и увлекателно.

Rawda 2В програмата на предстоящите модули са планирани стратегии и механизми за превенция на бърнаут – синдром на преумора при персонала, методи и техники за релаксация, които могат да се прилагат дори през почивките в работния ден.

Търсенето и надграждането на познания и умения за създаване на оптимална работна среда за обучение, възпитание и грижа за децата са ежедневие и основна цел за екипа на ДГ”Мечо Пух”. Добрите и иновативни каузи вдъхновяват и доставят радост и удовлетворение за всички от екипа.

 

 

Четете още: Безплатно поставяне на силанти