Победа и загуба на старта за несебърските хандбалисти

Главна категория: Новини
Посещения: 1807

XkPB1Хандбален клуб „Петър Бабев“ - Несебър започна своето историческо дебютно участие в „Б“ група на националното първенството по хандбал, което се провежда на турнирен принцип.

В неделя възпитаниците на треньора Николай Станков гостуваха в Хасково, където се изправиха срещу местния отбор и „Топлика“ /Минерални бани/.

В първата си среща ХК „Петър Бабев“ отстъпи драматично с 24:26 срещу „Асти“ /Хасково/, а във втората среща надделя с 24:16 над „Топлика“.

Споделяме с посетителите на Melnicata.com отзивите след турнира от щаба на ХК „Петър Бабев“:

Никола Станков, треньор: "Доволен съм от отбора и резултатите. Играхме повече от това, което очаквах. Имаше огромно желание от малкото състезатели, с които разполагахме. Все пак отстъпихме на отбор, който тренира по 3-4 пъти седмично, и то в оспорван мач."

Николай Андреев, капитан: "Имаме желание да тренираме, но на този етап нямаме възможност. Ще изчакаме търпеливо да построят залата в Несебър и изцяло да преместим спорта на местно ниво."

Цветан Стойков, президент: "Благодаря на всички момчета, които дойдоха и дадоха всичко от себе си за новият/стар отбор на Несебър. Не случайно заедно с треньора и капитана на отбора гледаме на случващото се и за в бъдеще в една посока. Трябват ни повече тренировки. Когато имаме възможност се събираме и тренираме в Бургас и то в Меден Рудник. Само там остана зала за хандбал. С нетърпение очакваме новият ни дом в Несебър, където и малки и големи ще изпитат удоволствието от спорта."

Вижте още: 3 победи за баскетболистите на „Несебър“ през уикенда