Медът храната на дълголетието с XVIII Фестивал в Несебър

Главна категория: Новини
Посещения: 1855

Med17Фестивалът на меда представя своето поредно XVIII-то издание в Стария Несебър. От 24 август до 9 септември градът на ЮНЕСКО ще се превърне в едно истинско медено царство.

Учени и лекари от всички епохи твърдят, че редовната консумация на мед води до удължаване на човешкия живот и предпазва от различни заболявания. Великият философ и математик Питагор (около 580-500 г. пр. н. е.) казвал, че е достигнал преклонна възраст благодарение на постоянната употреба на мед. Юлий Цезар запитал сенатора Пол Румелия на празненството по случай 100-годишния му рожден ден какво използва, за да поддържа тялото си младо и силно. Отговорът бил – мед.

Med9

Хипократ определил меда като полезно лекарство за отхрачване, укрепване на организма и обеззаразяващо средство. Първите научни данни за меда и медните продукти са открити в записки на Аристотел, живял 385-322 г. пр. н. е. 

Med01Не пропускайте XVIII Национален Фестивал на меда в Несебър. Шатрите с продукция са изложени в близост до площад „Месамбрия“ в Стария град.

 

Снимки: Архив Melnicata.com

Четете още: Отнесете Несебър вкъщи!