Училищен проект беше високо отличен

Главна категория: Къде|Какво
Посещения: 1295

 Равда уч-щеПрез изминалата 2018/2019 учебна година учениците от втори клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Равда с класен ръководител Марина Янкова участваха в проекта „Големият лов на растения” с изпълнението на творчески задачи.За периода на проекта учениците изработиха къщички за птици, карта на двора на учебното заведение с регистрирани всички видове в нея, дърво-макет, което могат да украсяват тематично според сезона, „Албум на колекционера”, в който упорито събираха картинки на различни растителни видове и информация за тях. Също така се проведе конкурс за рисунка на тема: „Жизненият цикъл на дървото“ и посетиха местен декоративен разсадник.

Работата на учениците и техния класен ръководител беше отличена със Сертификат от „Еко-училища Toyota - биоразнообразие” за изключителен принос към проекта „The Great Plant Hunt”.

  Равда уч-ще2Като един от най-успешните български училищни проекти е публикуван в световния сайт Exposure: THE GREAT PLANT HUNT BULGARIA on Exposure с дейността „Албум на колекционера”.

   Проектът е съвместна инициатива на  Toyota Motor Europe и  Фондацията за екологично образование , като в България той се управлява от Българско Движение „Син флаг”. Фокусира се върху биоразнообразието с особено внимание върху растенията и свързаните с тях видове.  

 

Четете още: Новини от Несебър и региона