"Аз детето на морето" Първи регионален конкурс за детска поезия

Главна категория: Новини
Посещения: 2409

Център за млади таланти, Бургас, обявява Първи регaz deteto na moretoионален конкурс за детска поезия на тема "Аз – детето на морето"!

Конкурсът е за написване на стихотворение и е за всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 години, разделени в три възрастови групи. Целта му е да открие, популяризира и подпомогне развитието на детски таланти в областта на литературата и да им осигури възможност за творческа изява.

Големият български поет, драматург и бургазлия – Недялко Йорданов, ще бъде председател на журито, а стиховете ще бъдат оценявани още и от известната бургаска поетеса Роза Боянова, Ваня Желева – старши преподавател по български език и литература, и Надежда Динева – писател и журналист.

Крайният срок за изпращане на стихотворенията е 29 ноември 2019 г. на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Творбите могат да се носят и на място в Център за млади таланти, гр. Бургас, пл. „Атанас Сиреков“ 4. Финалистите ще бъдат обявени на 10 декември 2019 г. в сайта на Център за млади таланти и на фейсбук страницата на организаторите. Награждаването ще се състои на 14 декември 2019 г.

Четете още: Патронаж за книги в Обзор