Благотворителен календар с пораснали недоносени бебета на УМБАЛ - Бургас

Главна категория: Новини
Посещения: 2851

kalendar nedonoseni bebetaСредствата от продажбата му се използват за обновяване на апаратурата и условията в неонатологията

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас вече приема заявки за благотворителния си календар, който традиционно подготвя за четвърта поредна година. Средствата от продажбата му се използват за обновяване на апаратурата и условията в отделението. Миналата година от продажбата на календара и помощ от дарители бе изградена Семейна стая, в която родители и малките им бебета вече прекарват времето си заедно.

„С този календар вдъхваме вяра и кураж на родителите, защото само заедно можем да постигнем този успех – малките бебета да пораснат здрави и силни деца“, съобщи на Световния ден на недоносените деца д-р Стилияна Томова, началник на отделението. И тази година малките пациенти, които вече са големи, не пропуснаха да посетят отделението, за да благодарят на своите спасители – лекарите и акушерките.

Тази година календарът е с по-различен дизайн и снимки. Планиран е по-голям тираж, заради многото запитвания от миналата година, ще бъдат отпечатани 300 бройки. На всички снимки са недоносени бебета, които са родени в УМБАЛ Бургас и отгледани в отделението. Те вече са големи, растат щастливи и се развиват нормално. Цената на календара остава същата – 20 лв.

Можете да поръчате своя календар на тел. 0883 307211 и електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. - д-р Таня Велева.

Източник: БНР Бургас

Четете още: Първо посещение в библиотеката