Има какво да се случва в Равда и през 2017-та година

Главна категория: Новини
Посещения: 4025

Има планирани новости за Равда и през 2017-та година, стана ясно след проведеното обществено събрание във връзка с проектобюджета на Община Несебър за новата календарна година.

В концертната зала на местното кметство присъстващите научиха, че е планирано строителството на северен околовръстен път, известен като бул. „България“.

Ravda Byudjet1„Може би в началото на пролетта ще започне самото изграждане.“, съобщи Антоанета Харизанова, началник на отдел „Бюджет“ в Община Несебър.

Тя, заедно с Иван Гургов, зам.-кмет на Община Несебър с ресурс „Бюждет и финанси“, както и кмета на Равда Андон Бакалов, говориха пред местните жители и по други проекти, които предстои да се изпълнят или проектират в близко време за китното несебърско село.

Община Несебър планира да отпусне средства за поддръжка и ремонт на асфалтови и тротоарни настилки в Равда.

Ravda Byudjet2

В плановете е и изграждане на улично соларно осветление, за което ще се търсят средства чрез програми на европейските фондове.

Предстои проектиране на транспортни пешеходни подходи и параклис в гробищния парк.

Очаква се да бъде направена и промяна на уличната регулация. В плановете за 2017-та година попада и проект за реконструкция на сграда, закупена от Община Несебър.

В породилата се дискусия равденци обсъждаха и други, вероятно бъдещи, придобивки за Равда. В това число попадат изграждане на лодкостоянки, места за паркиране, амфитеатрална сцена и по-голям бюджет за местния отбор по футбол.

>>> ОЩЕ НОВИНИ ОТ РАВДА