Випуск 1965 от Баня отбеляза годишнина

Главна категория: Новини
Посещения: 1959

B1Изключително показателно събиране се състоя наскоро в несебърското село Баня - ученици от Випуск 1965 г. на местното училище „Христо Ботев” се събраха заедно със своите учители по случай 53 години от завършването си. Проявата бе една приятна възможност да си припомнят, че най-прекрасните и незабравими години в живота на човека са именно тези, преживени на скамейката в школото на родното село.

Начало на проявата постави посещението на най-старата църква „Св. Пророк Илия”, изградена още от 1761 г. След това присъстващите от випуска и най-дългогодишните учители Кирил Коршутов и Тодор Костадинов бяха посрещнати с хляб и сол в сградата на училището. Звучаха песните „Върви, народе възродени” и припявката: „Баненско земльо, ах свиден бащин край, светът аз преобърнах, но нийде теб не срещнах!”.
B2От името на кмета на селото Емил Огледалов беше изчетен поздравителен адрес до Тодор Костадинов, дългогодишен учител в баненското училище. В адреса бе отправена благодарност към делото на учителите, към просветната им мисия, неуморния им труд и усилията им да научат своите възпитаници да бъдат преди всичко хора и личности с добродетели. Учителят Тодор Костадинов пожела на бившите учениците от Випуск 1965 г. да бъдат здрави и вдъхновени.

Празникът за бившите съученици и техните учители продължи с народни хора, на които възрастните хора взеха дейно участие.
Източник: Официален сайт на Община Несебър

Вижте още: Огромен брой чужденци посетиха Празника на хляба в Оризаре