Започна кампанията „Море от капачки за Сами“, сърцето в Равда е наполовина пълно

Главна категория: Новини
Посещения: 1991

SirceRavdaМащабна благотворителна акция под наименованието „Море от капачки за Сами” стартира в Община Несебър. Тя ще прерасне в инициатива „Коледа за Сами и приятели”

Благородната идея цели да се помогне на деца със заболявания в лечението и рехабилитацията им, съобщават от общинската администрация.

Старт на инициативата даде Сдружението на творците и занаятчиите.
Огромни сърца, осигурени от кмета на общината Николай Димитров, бяха поставени в различни населени места, които са израз на обществената съпричастност в усилията да се помогне, като се събират капачки, които ще се предадат на фирма, а събраните средства ще бъдат предадени на семейства на децата с увреждания. Основен инициатор на акцията е Надежда Трифонова - председател на Сдружението на творците и занаятчиите в Несебър.

Своята подкрепа за каузата изрази кметът на Община Несебър Николай Димитров. Тя ще се развие и ще прерасне в активна благотворителност чрез Коледния базар на общината. Кметът призова проявите на милосърдие и щедрост да не са кампанийни, а да продължават през цялата година.

SirceObzorОбзор също се включи в кампанията. В центъра на града бе поставена кутия с формата на сърце, в която кметът Христо Янев, много граждани и официални лица, предствители на местни организации, майки и деца поставиха предварително събрани капачки. Инициативата на общината „Море от капачки за Сами” в гр. Обзор, бе осъществена чрез КрасимираТодорова - директор на Дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ и Елена Деребеева – началник на Управление „Социални грижи и услуги“,

SirceNessebarСърца бяха поставени в двора на сградата на Общинския център на занаятите в Несебър, където най- малките ученици също се включиха в инициативата, както и пред кметството в Равда.

Предстои сърца да се монтират в Свети Влас и в Слънчев бряг.

Акцията „Море от капачки за Сами“ стартира от месец ноември и е за период от една година.

Вижте още: Шах и мат ! Даниел Иванов от Равда громи в силен турнир