Празнични емоции завладяха училищата в Свети Влас и Оризаре

Главна категория: Новини
Посещения: 1411

Praznici1Празнични емоции по повод Баба Марта и 3-ти март, Освобождението на България, се състояха в училищата в Свети Влас и Оризаре, научи Melnicata.com.

Възпитанците на ОУ “Георги Стойков Раковски” – с.Оризаре подредиха изложба от автентични мартеници. Експозицията от гривнички, пискюли, мартенски дървета бе подредена във фоайето на училището. Младите творци използваха при изработката им различни техники и материали – вълна, прежда, хартия, природни материали.
Всички произведения участваха в традиционен конкурс за изработка на автентична мартеница, организиран от училището. Най - оригиналните мартеници, класирали се на I място участваха в първомартенски базар в Несебър, организиран от Център за обществена подкрепа –гр.Несебър.

Praznici2Националният празник на България 3 март също бе тържествено отбелязан в ОУ „Г.С.Раковски”, с. Оризаре.
Тържествата започнаха седмица преди Националния празник.Учениците заедно с учителите направиха кът във фоайето на училището, посветен на Освобождението на България и се включиха в инициативата „Хайде на хорото”.
Всяко междучасие коридорите на училището се огласяха от народна музика, а ученици и учители танцуваха български народни хора. Проведе се конкурс „3 март-денят на свободата”.
В деня на празника вместо звънци звучаха патриотични песни, а учители и ученици се премениха с народни носии.
Празничният концерт започна с химна на България и химна на училището”Бялата река на Оризаре”.
Г-жа Стоева, директор на училището , поздрави всички ученици и учители по случай празника.
Учениците от начален курс изпълниха песни и стихотворения за родината , а учениците от студио „Работилница за таланти” по проект „Занимания по интереси”, с ръководител Кръстина Костадинова изпълниха литературно музикалната композиция „България”.
Тържественият концерт завърши с празнично хоро.

Praznici3В същото време в Свети Влас се проведе състезание „Аз съм българче“ за Националния празник- 3 март.
В състезанието участваха ученици от 3 и 4 клас, разпределени в 4 отбора. Във всеки отбор имаше по един представител на 3а, 3б, 4а и 4б клас. Състезанието се проведе в 4 кръга, като учениците отговаряха на различни въпроси, свързани с освобождението и неговите герои; подреждаха пъзел с картини по темата и други забавно- познавателни задачи. Отличната подготовка на състезателите и тяхната любознателност затрудниха журито. Всички участници в състезанието получиха грамота и предметна награда, осигурени от училището.
Съпътстващи мероприятия за отбелязване на 3 март бяха проведени и в останалите класове. Учениците бяха подготвили различни мултимедийни презентации, литературни четения и рецитали, а някои писаха есета.

Вижте още: Баба Марта зарадва децата в ДГ „Яна Лъскова“ /снимки и видео/