Второкласниците от Равда продължават дейностите си по образователен проект

Главна категория: Новини
Посещения: 937

Rc1Учениците от втори клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Равда с класен ръководител Марина Янкова продължават участието си в проекта „Големият лов на растения” с изпълнението на творчески задачи. Целта е да се повишат знанията на учениците по въпросите на биоразнообразието и съответните видове, които се разглеждат от тази възрастова група.
Успешната работа на второкласниците от Равда се дължи на богатата с наръчници, идеи и дейности библиотека на сайта и възможността за обогатяване и практическо приложение на придобитите опит и знания.

За да научат децата още повече за заобикалящия ни и богат на видове свят, те изработиха:
Карта на двора на учебното заведение с регистрирани всички видове в нея.
Дърво-макет, което могат да украсяват тематично според сезона.
„Албум на колекционера”, в който упорито събираха картинки на различни растителни видове и информация за тях.
Проведе се конкурс за рисунка на тема: „Жизненият цикъл на дървото“.

На 20 март по случай Първа пролет учениците посетиха местен декоративен разсадник. Срещата с управителя д-р инж. Димитър Козаров премина много емоционално. Децата разгледаха с интерес територията на разсадника и същевременно инж. Козаров им обясни при какви условия се отглеждат растенията- светлина, температура, какво количество вода е необходимо, какви видове биват. Наблюдаваха и процеса на разсаждане. Учениците се полюбуваха на обособения зоокът и получиха за спомен от сърдечния управител цвете в саксия.

Проектът „Големият лов на растения” е съвместна инициатива на  Toyota Motor Europe (www.toyotafund.eu) и  Фондацията за екологично образование (www.fee.global), като в България той се управлява за поредна година от Българско Движение „Син флаг” ( http://www.blueflag.bg ).

Rc2Rc3

Вижте още: Продължава изграждането на ул.„България“ в Равда