СУ „Л. Каравелов“ с 19 финалисти в престижно състезание по английски език

Главна категория: Новини
Посещения: 736

OU LKaravelovGLAVNA19 ученика от СУ”Любен Каравелов” – Несебър се класираха за националния кръг на Шестото национално състезание по английски език, съобщиха от училището. Престижната проява се организира от издателство PEARSON LONGMAN България специално за училищата от общността „Пиърсън Лонгман училища в България” и цели да запознае учениците със специфики от формата на международните изпити Pearson Test of English. Координатор за Несебър е преподавателят по английски език Мария Колева.

Във въртешноучилищния кръг на Четвъртото национално състезание по английски език по формата PTE, който позволява оценяване и валидиране на познанията по английски език се явиха 69 ученика, разпределени в седем категории. Задачите в тестовете бяха изключително разнообразни, като включваха слушане и четене с разбиране, както и писане на текст между 80 и 200 думи в зависимост от нивото на явяващите се.

След проверката на писмените работи по утвърдени ясни и точни международни стандарти, бяха излъчени финалистите за националния кръг, като всеки от тях е с почти максимален брой точки.
Под ръководството на своите преподаватели по английски език деветнадесетте финалисти усилено се подготвиха за националния кръг в Бургас.
В категория Young Learners Мая Минкова от IV клас се нареди на първо място с максимален брой точки – 90 . Нейната преподавателка по английски език е Елена Кулева. Достойно е и представянето на останалите несебърски участници.

Вижте още: 100 фиданки липа бяха залесени в несебърско