Нощувки от 20 до 200 лв. в Слънчев бряг

Главна категория: Новини
Посещения: 495

TuristiНа Великден Слънчев бряг отвори врати за първите туристи. Те са основно румънци, гърци и българи, избрали да посрещнат празника в най-големия български курорт, съобщава БНР - Бургас. Сериозното раздвижване обаче се очаква след 20 май.

„Цените тази година за нощувка ще са между 20 лева в малък семеен хотел и 200 лева олинклузив. Те се формират взависимост от категорията и предлаганите услуги, диапазонът е доста широк“, посочва председателят на Клуба на хотелиера в община Несебър Диана Колчева. Тя съветва българите да следят сайтовете за групови пътувания, където има изгодни пакетни предложения.

Морските общини и държавата трябва да бъдат по-активни в привличането на българските туристи, добавя Колчева. Според нея липсата на адекватна държавна политика е проблем пред бранша дори и когато трябва да се формират цените.
Председателят на Клуба на хотелиера в община Несебър Диана Колчева е оптимист за новия сезон, в който смята, че спадът от предварителните записвания ще бъде наваксан и родният туризъм ще се поздрави поне със същите резултати като през миналото лято.

Вижте още: Николина Ангелкова: 8,4 млрд. лв. са приходите от туризъм през 2018 година