3-то място за несебърските хандбалисти в „Б“ група

Главна категория: Новини
Посещения: 991

HkPBНа престижното 3-то място приключиха в шампионата на „Б“ група хандбалистите на ХК „Петър Бабев“ - Несебър. Това стана факт, след като в последен за сезона турнир възпитаниците на треньора Николай Станков спечелиха с 18:16 над „Академик ТУ“ /Пд/, надделяха убедително с 18:6 срещу „ПТГ“ /Панагюрище/, а отстъпиха само срещу „Труд“ с 16:21.

В крайното класиране 1-ви е ХК „Асти“ /Хасково/ с 20 т., следван от ХК „Труд с 14 т. и ХК „Петър Бабев“ /Несебър/ с 10 т. В таблицата следват ХК „Топлика“ /Минерални бани/ - 7 т., „Академик ТУ“ /Пд/ - 5 т., „ПТГ“ /Панагюрище/ - 2 т.

Състезателят на ХК „Петър Бабев“ Ивайло Кръстев бе избран за MVP на шампионата.

Николай Андреев (капитан на отбора): “Стартирахме трудно турнира, както и в другите. Пътуваме рано, връщаме се късно. Буквално слизаме от превоза и играем първата среща. Стъписваме се, докато влезем в ритъм. Може би, затова и губим тази първа среща (срещу "Труд"). За следващите две (срещу "Академик ТУ“ /Пд/ и "ПТГ“ /Панагюрище/) нямахме проблем. Имаме опит. Показахме го.”

Николай Станков (треньор на отбора):
“Радвам се. Всичко, за което говорим се случва. 3-то място и то пред градове като Пловдив и Панагюрище не е за подценяване. Справихме се. Догодина повече."

Цветан Стойков (президент на отбора):
“Поставихме си цели, които вече реализираме. 3-то място още първата година е страхотно начало. Имаме желание, ще правим и повече. Например, Ивайло Кръстев спечели приза за най-полезен състезател. В последната среща срещу "ПТГ“ /Панагюрище/, пуснахме и младата ни надежда с лява ръка (Атанас Зафиров). Игра 5 минути за мъжете. Атмосферата в отбора вече е още по-приповдигната. В града също. Догодина очакваме да включим и момичета в категория 12 годишни. Цяла зима тренираме. Чувам, че малко по-малко се сформира желание и за женски отбор. Ще видим. Предстоят разговори. Не на последно място обаче е проекта “Зависими от спорт”. Следете ни, това е проект включващ деца и за децата като цяло и относно всички спортове, не само нашият любим хандбал. Както казах, атмосферата е приповдигната и с право. Попътен вятър на всички.”

Вижте още: Любомир Бакърджиев с 3-то място