„Несебър“ изпадна в Трета лига

Главна категория: Новини
Посещения: 715

NessebarMontana23.05.2019Футболистите на „Несебър“ се разделиха с участието си във Втора професионална лига, след като загубиха с 1:2 от „Монтана“, в мач от 30-ти, последен кръг на шампионата.

„Делфините“ заеха предпоследното, 15-то, място в таблицата с актив от 27 точки, а след тях остана единствено „Добруджа“ /Добрич/ с 22 т. Така от есента двата отбора ще бъдат участници в Трета лига.

Единственото попадение за „Несебър“ бе дело на Реджеб Халил, който в 34-та минута изравни резултата след подаване на Николай Дросев. По-рано, още в 5-та минута, за „Монтана“ се разписа Николай Цветков, а крайното 1:2 оформи Атанас Илиев в 37-ма минута.

До края на срещата и двата отбора имаха своите положения за гол, но или вратарите се намесваха успешно, или топката прелиташе в аут.

„Несебър“ игра в състав: Павел Здравков, Джуниет Али, Диян Молдованов, Нуретин Пюскюлю, Атанас Пашалиев, Николай Дамянов, Галин Димов, Николай Дросев, Иван Михайлов, Иван Цачев, Реджеб Халил. Като резерви на терена се появиха Сава Савов, Симеон Баев и Симеон Русев. На резервната скамейка останаха Марио Исаков, Беркай Халил, Кръстьо Пишев и Динг Ксюлей.

Шампион на Втора професионална лига за сезон 2018/19 е „Царско село“ /Сф/ с актив от 76 т., следван от „Монтана“ - 63 т. и „Арда“ /Кърджали/ - 62 т., които ще играят баражи за влизане в Първа професионална лига.

Вижте още: Започва проектиране за ремонт на Дюлинския проход