Централният плаж в Слънчев бряг с осветление и жива охрана

Главна категория: Новини
Посещения: 867

Plaj191Мощни лампи и физическа охрана ще има от този сезон Централния плаж в Слънчев бряг. Осветлението е монтирано по протежение на цялата ивица и осигурява перфектна видимост от край до край през нощта. Лампите са монтирани на високи пилони - по три осветителни тела на точка и нощем осветяват не само пясъка, но и част от морето и крайбрежната алея. "Изключително сме доволни, че успяхме да реализираме този проект.

Осветлението, което вече функционира вечер осигурява не само реда и спокойствието, но и сигурността на туристите. Убедени сме, че то ще подпомогне превенцията и ще послужи като застраховка срещу опити за кражби или други набези", коментираха от фирмата-концесионер. Според стопаните, туристите ще могат да се разхождат по плажа и през нощта, без да имат никакви притеснения.

От десет дни по Централния плаж е назначена и жива охрана. Служителите по сигурността обхождат пясъка и бдят за спокойствието на първите летовници. Заедно с тях за реда на ивицата следят и мобилни двойки спасители, които ще патрулират до края на месеца. От 1-ви юни спасителите застъпват на редовни смени и в пълен състав по вишките. Те ще бъдат по местата си всеки ден от 8.00 до 18.00 часа. 
На Централната ивица вече са поставени всички шезлонги и чадъри. 

"В курорта има вече туристи и ние предсрочно сме осигурили всички условия за техния комфорт и сигурност. Плажът е изряден, медицинският пункт вече е оборудван, пясъкът е обезпаразитен и почистен, а след около седмица поетапно ще заработят и морските атракциони", коментираха от управата на плажа.

Вижте още: Над 600 деца се включват в първоюнски турнир в Несебър