В Несебър има нещо ново

Главна категория: Новини
Посещения: 2709

Pavilion glavnaВсяка година посещаваме Несебър през юни, не само защото обичаме началото на лятото, но и защото юни е топъл и свеж. Обичам Несебър през юни – нацъфтелите рози, уханието на липа, прохладните вечери, чистото и спокойно море, тишината на стария град вечер. Все още няма толкова много туристи и можеш да черпиш с пълни шепи от красотата на Несебър.

Тази година ни направи страхотно впечатление градът – освежен, подреден, обновен и чист. Разхождайки се по добре познатата ни улица „Хан Крум“, водеща към провлака и стария Несебър, попаднахмена нещо ново, а именно една нова галерия, различна от всички други, които сме виждали наскоро. Първо ни впечатли с името си – Павилион, какво ли означава това. Обясниха ни, че това е пространство за изкуство и срещи. И наистина е така – в момента е подредена изложба на несебърската художничка Теодора Филипова. Влязохме да разгледаме изложбата и определено останахме очаровани, дори се запознахме лично с Теди. Изключително магнетична дама, каквито са картините й.pavilion 2 1

Бяхме искрено впечатлени от цялата колекция, която са подбрали и изложили в галерията. Начинът на представяне също много ни хареса, тъмните стени, в първия момент малко ни шокираха, но как изпъкват картините на тях само! Картините на известния пловдивски художник Димитър Киров /ДиКиро/ ни покориха напълно, оказа се, че галерия „Павилион“ е едно от малкото места в България, където показват и продават негови картини.

В галерията освен картини на различни български художници има и пластики, а за хората, които искат да си вземат някое сувенирче от града, също има избор. Момичетата ни казаха, че всички сувенири са дизайн, създаден специално за галерията, дори един от художниците им е нарисувал логото, което е един страшно симпатичен калкан.

pavilion 1Казаха ни още, че ще има и други изложби и интересни събития в това ново пространство в града. Радваме се, че открихме това прекрасно място, което ни върна вярата в красивото и различното. И ако имате път към Несебър, наминете да ги видите, ще си напълните душите за дълго време, а може дори да си отнесете някоя красота у дома.

pavilion roza

 

 

 

 

                                                                                                                     Галерия „Павилион“ – място за изкуство и срещи в Несебър.

Краси Бенчева, Пловдив

Четете още: Новите тротоари в кв. Черно море – чудесен паркинг