Задължителните летни приключения

Главна категория: Новини
Посещения: 1181

 КОРИЦАПОЛИВсички знаем, че дойде ли лятото, идват и летните морски предизвикателства за любителите на приключения. През този сезон всеки има правото да се порадва на една идея повече слънце, една идея повече морски бриз и една идея повече лудост. През годините, които съм прекарала на нашето прекрасно Черноморие, съм развила афинитет към изненадващите събития и спонтанни идеи, които сякаш събуждат шестото ти чувство и те карат да се вълнуваш като малко дете.

Сега ще Ви споделя няколко от тези спонтанности, развили се на сцената на Черно море (ако трябва да сме по-точни – в нашия любим Несебър). Мисля, че биха се отразили добре на всеки, който търси малко разнообразие през лятото.

Нощно къпане

Някои от вас сигурно веднага са си помислили: „Няма начин да вляза в морето на тъмно!“, но нощното къпане е може би едно от най-забавните неща, които някога съм правила. Да се събереш с приятели на плажа в топлата лятна вечер, с музика и настолни игри, и да приключиш с водна битка, е приключение за свободолюбивата част от човека. Частта, която те предизвиква да се отпуснеш за малко и да поживееш на воля. Лунната светлина, шегите и морето те карат да забравиш за всякакви проблеми и притеснения!

  1. Разходка с лодка

Разходка с лодка в морето е едно от нещата, които просто задължително трябва да направиш, ако отидеш на почивка на Черно море! Да влезеш навътре в морето и да усетиш морския въздух как пълни белите ти дробове е неописуемо чувство... Спокойствие и вълнение в същото време. Синьо нагоре, синьо надолу, синьо навсякъде! 

  1. Изгрев

По изгрев слънце от морето излизат йодни изпарения, а ценителите на природни гледки ще са повече от очаровани. Преживяване, което ще се отрази добре, както на очите и ума, така и на здравето. Синьото море изменя цветовете си по време на зазоряване – от оранжево до лилаво, до червено, до синьо... Един колоритен танц на природата, който ще Ви остави без дъх!

  1. Аквапарк

Високи, увиващи се, екстремни! Приключение за смелчаци! Водни пързалки, плувни басейни, трамплини, водни замъци и предизвикателства! Атракции, които ще Ви оставят без дъх от смях и със сигурност ще Ви накарат да запомните лятото на българското Черноморие!

  1. Култура

По нашето Черно Море най-доброто време за почивка и разузнаване на местните градчета и тяхната история и култура е лятото. Тъй като всеки град по морето е в разцвета си точно през лятото, това го прави идеалния сезон да извлечете най-много от посещението си. От време на време, измежду морските приключения и адреналина, ще имате нужда да презаредите с малко уединение и спокойствие. Една разходка в стария град на Несебър или отдих в някоя арт галерия, където ще се насладите на местното изкуство, е отлична идея. Ще имате възможност да се докоснете до автентичната атмосфера на града, която се разнася като песен, носена от морския бриз!

 

Четете още: Още цветя в Несебър

ЛОДКА ЛОГО555аквапарк55555555ЗАЛЕЗ ЛОГО5555555изкуство555555555