От 10 години Фолклорна група „Незабравка“ учи Несебър на родолюбие

Главна категория: Новини
Посещения: 2823

nezabravka zaglavnaФолклорна група „Незабравка“ откри своята десета юбилейна учебна година с първа репетиция в събота /28.09.2019 г./. Фолклорна група „Незабравка“ е основана през 2010 година.

Всички ученици, които желаят да изучават български народни танци, да представят автентични носии от различните етнографски райони и да се забавляват колективно по български и международни сцени, са добре дошли да се включат във фолкорната група.

Фолклорна група „Незабравка“ е част от СУ "Любен Каравелов" гр. Несебър и такси за включване в групата не се събират.nezabravka 2

 

Ръководител е Андиопа Цветкова, а хореограф Десислава Червенкова.

Дарителска акция за набавяне на необходимите средства за предстоящите юбилейни изяви и мероприятия, както и за закупуване на носии и аксесоари, обявяват от Фолклорна група „Незабравка“.

През годините на своето съществуване с групата се изявиха стотици деца под ръководството на Андиопа Цветкова и хореографа Десислава Червенкова. С магията на българския фолклор и автентичните български национални носии „незабравките“ завоюваха много лауреатски, първи и специални награди от международни и национални фестивали , участваха в общоградски и училищни мероприятия, дефилираха и извън границите на страната в: Словакия, Полша, Гърция, Турция, Италия, Черна гора, Испания финансирани от училището, община Несебър и родителите.


С настоящата дарителска акция те се обръщат към всеки, който има възможност да подпомогне финансово ФГ “Незабравка“ чрез:
Банкова сметка: IBAN BG53STSA93000026383330, BIC: STSABGSF, Банка ДСК

Лице за контакти : Андиопа Цветкова GSM 0894 734645

Четете още: Училищен проект беше високо отличен