Нови успехи на фолклорните групи на НЧ "Изгрев 1927" гр. Обзор в Турция

Главна категория: Новини
Посещения: 1949

 Обзор Изгрев ГлавнаЮношески танцов състав "Обзор" и женска фолклорна група "Българка" представиха достойно Обзор на фестивална сцена в съседна Турция. От 25 - ти до 29 - ти септември в Сиде, Анталия бе проведен ХI - я международен фолклорен фестивал "ANTALIYA FEST", на който участие взеха над 500 певци и танцьори от седемнадесет държави, сред които Полша, Словакия, Украйна, Литва, България, Кипър, Румъния и други. Участниците отктиха фестивала с многоцветен парад по улиците на стария град.Обзор Изгрев

Под разветия национален флаг, в цветни носии, с народни песни и ритми двете групи развълнуваха зрителите в сърцето на античния град Сиде. В рамките на програмата на фестивала в две поредни вечери групите на НЧ "Изгрев 1927" представиха автентични песни и танци от различни области на България и така спечелиха овациите и сърцата на публиката.

Групите представиха Обзор и България с много ентусиазъм и настроение, с което поставиха и своеобразно начало на новия творчески сезон. Поздравяваме ги и им желаем бъдещи успехи!

Четете още: Новини от Несебър и регионаОбзор Изгрев1