ФГ „Раковчанка“ с първо участие зад граница

Главна категория: Новини
Посещения: 2551

FGrakovchankaФолклорна група „Раковчанка“ осъществи първо участие извън пределите на страната.
Съставът от Раковсково наскоро се завърна от Охрид, Македония, където впечатли с изявите си и своята богата музикална програма. Дебютът на самодейците бе повече от вълнуващ, като представители на групата разказаха, че пазят само хубави спомени от първата си визита извън страната.

ФГ „Раковчанка“ се състои от 15 души, които представят местни и странджански песни. Освен дами, в групата има и трима мъже. Солист е Желязко Димов, акордеонист е Йовчо Иванов, а на тамбура свири Борис Мутафчиев. 

От ФГ „Раковчанка“ споделиха за melnicata.com, че групата е търсена за участия по фестивали и празници, като още на 23-ти септември предстои изява в Дюлино, след това, на 29-ти, славеите от Раковсково ще изнесат концерт в Бургас. Следват концерти в Сопот, Карлово и Шумен.

Репетициите на ФГ „Раковчанка“ са периодични, изпълнени с много добро настроение и желание за нови изяви. ФГ „Раковчанка“ е създадена след сформирането на Народно читалище „Г. С. Раковски“ в Раковсково преди 3 години, като за този период се утвърди като една от водещите фолклорни формации от община Несебър.

Вижте още:

- Запознайте се с ФГ "Раковчанка" от Раковсково