Гюльовца празнува

Главна категория: Къде|Какво
Посещения: 2810

Повод за веселба имат жителите на несебърското село Гюльовца. Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, който е днес, 24-и май, съвпада със събора на китното населено място.

Още от сутринта улиците на Гюльовца са пълни с минувачи, които обхождат празничните щандове.

Музикалната програма за празника този път бе с участието на популярната народна певица Златина Маркова и оркестър, които се погрижиха за доброто настроение на присъстващите.

Детски атракции, сладки лакомства, хамбургери и дюнери, павилиони с маркови дрехи и обувки, килими, пакети със спални комплекти, балони, свирки, играчки за най-малките, бяха само част от предложенията на продавачите в празничния ден.

g2

Различното тази година в Гюльовца е, че за първи път църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ отвори врати, макар и да не е все още официално открита - факт, който няма как да скрием. 

Храмът буквално до вчера се изграждаше, а днес изглежда напълно готов, за да приема на светлите християнски празници жители и гости на Гюльовца.

От ранните часове местните имаха възможността да посетят храма, за да запалят по свещ, две, дори и повече.

Направи впечатление, че по обед част от свещите дори бяха свършили, което е ясен сигнал, че храм „Св. Св. Кирил и Методий“ е обект на огромен интерес. Няма как да е и иначе, след като до сега никога в Гюльовца не е имало църква.

g3

Камбанен звън тепърва ще се чува в Гюльовца, когато всички, които имат заслуга за изграждането на този великолепен православен храм, ще бъдат поканени и съпричастни при неговото откриване.