Тодор Митев: „Олимп“ /Гюльовца/ ще гони класиране в тройката

Главна категория: Къде|Какво
Посещения: 4536

Остава седмица до подновяването на срещите в Областното първенство по мини футбол. Един от участващите отбори е не само нов на футболната карта, но и пълен дебютант в шампионата. Това е ФК „Олимп 2015“ от Гюльовца, с чийто мениджър разговаряме преди първата пролетна среща, която е точно след седмица.

Тодор Митев е сред основните организатори на отбора по мини футбол в Гюльовца. Изключителна помощ му оказва Георги Николов. Двамата в тандем водят към прогрес ФК „Олимп“. Открихме Митев на поредната тренировка на отбора, където тъкмо даваше наставления на своите възпитаници при поредното упражнение.

Olimp2

Но нека върнем лентата назад. В Гюльовца близо петилетка липсваше футболната емоция. Два отбора участваха в първенствата на БФС с името „Светкавица“. Сега двете „светкавици“ са заменени от един млад и перспективен „Олимп“, изграден с изцяло местни кадри, които всяка седмица срещат различни по калибър отбори в Областното първенство по мини футбол.

„Да, отбора е с местни кадри и това няма как да не ни радва. Имаме 20 човека в „Олимп“, едно от момчетата идва от Равда, друг е от съседното село Оризаре. Така ни е добре, предпочитаме да залагаме на местни състезатели, за да няма разделение, а и публиката иска точно това, да вижда на терена познати лица и с предимство от населеното място. Нямаме право да я разочароваме.

Събрахме се с приятели и решихме да организираме отбор, който да участва в Областното първенство по мини футбол. До момента оценката за нашето представяне е добра. Заемаме 5-то място, което е добре за нас, все пак сме нов отбор. На всяка среща имаме солидно присъствие на фенове, които ни подкрепят безрезервно. Това няма как да не ни радва и сме им благодарни“, споделя в откровен разговор за MELNICATA.COM Тодор Митев.

Мениджърът на „Олимп“ отличава за паметна срещата с „Локомотив 1932“ /Бургас/, провела се през есента и завършила 3:1 за тима от Гюльовца. Митев посочва мача за един от най-успешните за него и съотборниците му. Победата тогава носят Любомир Мерджанов с два гола и попадение на Аврам Стоянов.

Olimp3

„Участваме в шампионат с организация на високо ниво. Всичко протича гладко, нямаме дори претенции към съдиите. През пролетта ще гоним класиране в Топ 3 и смятам, че имаме състав, който може да постигне тази цел. Надявам се, че и през пролетта ще имаме солидна фенска подкрепа. Тук е момента и да благодаря и на местното кметство и кмета Жельо Желев, които ни оказват подкрепа“, информира Митев, чийто отбор има привилегията да играе срещите си на най-новата спортна база за мини футбол в Община Несебър.

Olimp4

Дебютната официална среща за „Олимп“ тази година е следващия вторник, 1-ви март, когато от 19 ч. селекцията от Гюльовца ще гостува в Поморие на „Барселона“ /Просеник/.