Учениците в Гюльовца участваха в две програми на ЦОП - Несебър

Главна категория: Новини
Посещения: 3165

CopvGca1

Екипът на ЦОП (Център за обществена подкрепа) - Несебър изготви и реализира две програми за деца на различна възраст от училището в Гюльовца, научи MELNICATA.COM. В първата децата участваха в Програма за разрешаване на конфликти в училище. Целта бе възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ да бъдат запознати с понятието „конфликт”, да обогатят знанията за човешките взаимоотношения, да развият умения за разрешаване на ежедневни конфликти по не насилствен начин, както и да научат как да назовават чувствата си с думи, да изказват нужди и да отправят молби.

Темата бе представена чрез игри, поставяне на децата в ситуации на активно взаимодействие помежду си, беседа, решаване на тест, дискусия. Децата проявиха изключително висок интерес.

CopvGca2Втората тема бе по Програма за занимателни дейности с деца - "Ателие за творчески изкуства за мъници".

В тази програма децата имаха възможност да изработят есенния мандала.

Представители на ЦОП – Несебър запознаха учениците с нови форми на творчество, с цел развитие на тяхната фантазия, креативност, въображението и мисленето им, да се развият уменията им, познанията им и способностите им. Децата изработиха мандали от природни материали като се запознаха с понятието „мандала”, използваха въображение и мислене и видно от снимките се справиха чудесно. Екипът остана удволетворен от успешно представените програми, а децата щастливи от участието си в тях. През ноември и декември предстоят серия от подоби срещи в Кошарица и отново в Гюльовца.

>>> ОЩЕ НОВИНИ ОТ ГЮЛЬОВЦА