Нови проекти за Гюльовца, Оризаре и Тънково

Главна категория: Новини
Посещения: 6931

В още три от съставните селища на община Несебър се проведоха обществени събрания, свързани с проектобюджет 2017 на Община Несебър. В кметствата на Гюльовца, Тънково и Оризаре бяха представени и обсъдени идеи за развитието на населените места.

Приоритет за Гюльовца през новата година е довършване на мост над Бяла река, който вече е започнат. Заложени са и средства за текущи ремонти, включително за обновяване на асфалтови настилки и тротоари.

В конферентната зала на кметството освен кмета Жельо Желев, присъстваха още Демир Петров, общински съветник, представители на Обществен съвет – Гюльовца, както и местни граждани, които разговаряха със зам.-кмета на Община Несебър Иван Гургов.

Byudjet17 1

Те повдигнаха въпроса за популярната вече в медийното пространство ул. „Никола Вапцаров“, която има нужда от асфалтиране. Коментира се дори възможност за поетапно чакълиране и асфалтиране, за да се започне отнякъде.

Местните споменаха и идеите си за изграждане на детска площадка и физкултурен салон на територията на детската градина.

За Гюльовца и съседното село Оризаре има готов проект за създаване на локална пречиствателна станция, но към този момент се търсят източници на финансиране.

В Оризаре задача №1 е довършването на новото крило на детската градина. За селото е планирано да се проектира и многофункционална сграда, която да се изгради на мястото на старата фурна.

Byudjet2 2017

В срещата с представители на Община Несебър кметът Неделчо Недялков не скри желанието си за създаване на футболен отбор в Оризаре и търсене на средства за почистване коритото на Бяла река. Спомена се и за намерение за изграждане на сонда.

Byudjet3 2017

И за Оризаре, както за Гюльовца и Тънково, са предвидени средства за текущи ремонти.

Именно в Тънково акцентът пада върху създаване на пътна връзка от комплекс „Съни дей 6“ до главен пътСлънчев брягОризаре.

За Тънково се проектира изграждане на велоалея и многофункционална сграда.

>>> ОЩЕ АКТУАЛНИ ВЕСТИ ОТ MELNICATA.COM