Няколко села без вода и едно без ток в близост до Слънчев бряг

Главна категория: Новини
Посещения: 7319

Zima18 2Зимният флирт на пухкавия сняг в района продължава с пълна сила. Докато на различни точки из страната е обявено бедствено положение, то към този момент (11:00 ч.) в община Несебър е затворена за придвижване единствено отсечката Слънчев бряг – Обзор.

Снегорините обаче не спират да чистят както между населените места, така и вътре в тях. Разбира се, обставновката е зимна, нормално е придвижването да става по-бавно, по-мудно, затруднено, но според синоптиците след седмица температурите ще достигнат висоти от +10 градуса, че и нагоре. До тогава може би няма да има и помен от снежната картина, която преобладава в момента.

Автобусите пътуват по график. Някои училища и детски градини не работят днес. Припомняме заповед на кмета на община Несебър, която публикувахме вчера.

Zima18 1

Докато за децата този период е най-удачен за използване на ски и шейни, то за техните родители, особено в подбалканските села, кошмарът е пълен. Липсва ток и вода. Не навсякъде, разбира се.

Без електрическо захранване отново е Кошарица. Там няма и вода. Без вода са и в Оризаре и Гюльовца, поради факта, че помпената станция в Гюльовца е била със спряно електрозахранване (заради авария), но приятели на Melnicata.com изчислиха, че сега, след като вече има ток, до час и нещо вода ще има не само в Гюльовца, но и в Оризаре.

Зима е, нека се наслаждаваме на този дългоочакван сняг, да почистим пред домовете си, да бъдем търпеливи и внимателни при придвижване с автомобили, както и да се доверим на работниците, които денонощно изпълняват дежурства, свързани с почистването на пътните артерии в община Несебър.

Вижте още: Огромни проблеми в Обзор

Вижте още: Сериозни поражения на Северния плаж в Слънчев бряг

Вижте още: Два дни ще са неучебни за част от училищата и детските градини в община Несебър

Вижте още: Чувствително се влошава пътната обстановка след КПП-Слънчев бряг, автобусите пътуват по график