30 мача чакат футболистите на „Кошарица“ в „А“ ОФГ

Главна категория: Къде|Какво
Посещения: 1860

Вдига се летвата пред футболистите на „Кошарица“ след дебютната промоция в „А“ група на Областното първенство по футбол, което се администрира от ОС на БФС – Бургас. Общо 30 срещи (приблизително с 15 повече от миналия сезон) ще трябва да изиграят състезателите, които извоюваха второ място в „Б“ ОФГ Изток, но след отказа на шампиона „Черноморец“ /Несебър/ получиха покана да се присъединят в по-горната дивизия. След кратки размисли и събрания бе решено „ястребите“ да „свият гнездо“ на четвъртия етаж в родния ни футбол. Бившият „Ястреб“, който сега носи названието на населеното място, което представлява, а именно Кошарица, започва подготовка скоро. Първата, а вероятно и единствена контрола, е планирано да се проведе срещу друг участник в „А“ ОФГ „Равда“.

От управата на „Кошарица“ споделиха за MELNICATA.COM, че приемат предизвикателството да се подвизават в една група срещу доказани отбори като „Черноморски спортист“ /Обзор/, „Вихър“ /Айтос/, „Русокастро“, „Средец“, „Карнобат“, „Камено“ и други. В тима осъзнават, че на практика в тази група лесни мачове няма да има и всяка седмица за тях ще завършва с дерби.

Новото първенство в „А“ ОФГ започва в последната седмица на август, а по-рано, на 12-ти, ще се тегли жребий, с който ще се даде яснота кой и с кога ще играе. От ОС на БФС съобщиха за сайта, че участващите отбори ще бъдат 16.