Близо 500 ученика посетиха Музея на меда край Кошарица

Главна категория: Новини
Посещения: 2985

Med1Музеят на меда край Кошарица има специални посетители. Гости в храма на меда са бургаски ученици, които имат привилегията да се насладят на меденото царство на фамилия Кирови.

Иницитивата е по повод Деня на земята и регионалния конкурс за детска рисунка на тема „Земята, пчелите и хората“. Идеята за пример е дело на Лидия Станкова, директор ОД „Земеделиe“ в Община Бургас, заедно с Областна управа.

Med2

Специалната награда е осигурена от Музея на меда, чийто собственик е Николай Киров, общински съветник от Несебър, който заедно със своя баща Кирил Киров дълги години произвежда вкусен мед и пчелни продукти.
Популярната фамилия произоводители на мед посреща 15 класа с по 30-35 деца от бургаски образователни институции.

Med3„Говорихме за пчелите и пчелните продукти. Трябва децата да водят здравословен начин на живот, да се популяризира ползата от меда, а не да се набляга на изкуствените подсладители. Това, което правим, е като продължение на инициативата „Подари бурканче мед на дете“, и не случайно всяка година аз и моето семейство подаряваме на децата от несебърските детски градини по бурканче мед.“, сподели за Melnicata.com Николай Киров.

Екип на Melnicata.com успя да хване в кадър представители на Народно читалише „Христо Ботев – 1937“ - Бургас, заедно с възпитаници от формация за приложни изкуства „Фантазия“ и любителска школа „Шарена палитра“, начело със секретаря на читалището Катерина Гагева и художествен ръководител Атанаска Желязкова.

Децата с интерес изслушаха беседа за меда и пчелите, представена от Николай Киров, който обясни, че децата от най-ранна възраст трябва да разберат ползата от пчелните продукти.

Посещението на всички деца бе абсолютно безплатно, като транспортът бе организиран от Община Бургас. Разбира се, имаше и медена почерпка за посетителите.

Med4Med6

Вижте още: В Обзор подготвят детски карнавал