Ученици от Кошарица посетиха полицейското управление

Главна категория: Новини
Посещения: 1272

KosharicaPoliceУченици от 5, 6 и 7 клас на ОУ ,,Св. Иван Рилски” – Кошарица посетиха РУП – Несебър, където имаха възможност да   се запознаят с работата на полицая и на терен да усетят  забързаната и динамична дейност на институцията, съобщава пресслужбата на общинската администрация.

В Районно управление полиция, децата бяха посрещнати от полицейски инспектор Даниел Събев. Той показа на младежите ареста – помещение за задържане на извършители на престъпления. Решетките и оскъдната мебелировка накараха учениците да се замислят за тежестта на закона и последствията от противообществените прояви.

На въпросите на учениците  по темата с детската престъпност и превенцията  бяха  дадени  изчерпателни отговори.   Подрастващите се информираха относно конкретните  последствия от различните видове прояви. Униформените препоръчаха на  малките посетители да учат и спортуват, особено ако искат да превърнат полицейската работа в своя кариера. „Физическата подготовка и образованието е от огромно значение за работата на българския полицай”, бяха част от думите на специалистите.