Дълго хоро препълни площад „Месамбрия“ в Стария Несебър

Главна категория: Къде|Какво
Посещения: 2438

Несебър също стана част от световната кампания за популяризиране на българския фолклор, която се организира от ансамбъл „Българе“. Навръх 24-и май, когато честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на пл. „Месамбрия“ се изви дълго хоро.

folklor1

Стотици несебърлии и гости на града се включиха във фолклорната плетеница, която бе под акомпанента на музикантите от ООШИ. В хорото се включиха и представители на общинската администрация, също и таланти на несебърските школи и самодейни състави.

Кампанията е под надслов "Аз харесвам българските танци", а целта е екстремно да се популяризира нашата страна в световен мащаб, като се постигне траен имиджов ефект. 

duhovamuzika

Дошлите на площада бяха поздравени за празника от Златин Чаушев – началник на отдел „Несебър – Световно наследство“. Празничното мероприятие съдържаше и духова музика, която бе представена от деца от СОУ „Любен Каравелов“.

Събитието бе уважено от кмета на Община Несебър Николай Димитров, представители на общинската администрация и много жители и гости на града.