Таланти от детските градини участваха в конкурс за най-добра рисунка

Главна категория: Къде|Какво
Посещения: 1638

Талант и активно отношение към природата показаха участниците в Четвъртия конкурс за детска рисунка, който даде възможност на възпитаниците на общинските детски градини да покажат своите способности. Над 120 деца представиха авторски творби в конкурса, който се радва на голям интерес сред най-малките жители на общината. Талантите са възпитаници на ОДЗ „Делфинче” – Св. Влас, ОДЗ „Мечо Пух” – Равда, ОДЗ „Яна Лъскова” – Несебър, ОДЗ „Калина Малина” – Несебър, ОДЗ „Обзорче” – Обзор, ЦДГ „Моряче” – Несебър, ЦДГ „Слънце” – Слънчев бряг, ЦДГ „Детски свят” – Кошарица и ЦДГ „Усмивка” – Гюльовца.

След като на 15-ти май т.г. изтече срокът за участие, жури от художници оцени рисунките на участниците, разделени в две възрастови групи: 3 – 4 годишни и 5 – 6 годишни. Официалното обявяване на резултатите от конкурса и награждаването на отличените ще се състои на 01.06.2015 г. (понеделник), в 17:30 часа, в Галерията на Дружеството на несебърските художници в стария град. Освен награди за победителите, грамоти и подаръци ще получат всички участници.

Конкурсът „Детство мое”, който тази година е под мотото „Аз играя навън сред чиста природа”, се организира от дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” – Община Несебър, и Дружеството на несебърските художници. Целта е да се насърчи развитието на творческите способности и активното отношение на децата към красотата и чистотата на природата.