Още половин месец ще се приемат творби за конкурса „Аз обичам Черно море”

Главна категория: Къде|Какво
Посещения: 2122

Още половин месец ще се приемат творби за конкурса „Аз обичам Черно море”, който е част от програмата на Община Несебър за отбелязване на 31 октомври – Международния ден на Черно море, информираха от пресцентъра на общинската администрация. Разделите, в които ще се състезават деца на възраст между 6 и 18 години, са фотография, изобразително изкуство и литературно творчество. Авторите, които имат желание да участват, трябва да изпратят своите произведения на адрес: гр. Несебър 8230, к-с “Младост” № 62, Общински детски комплекс, да ги донесат на място в ОДК или да ги изпратят на e-mail-ите: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , като крайният срок е до 15.10.2015 г.

Творбите, класирани на призови места в конкурса по случай Международния ден на Черно море, ще бъдат подредени и представени в изложба. Участниците ще бъдат наградени на специална церемония, за която ще ви информираме своевременно.

Целта на конкурса е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинена от човешката дейност, и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето. Конкурсът се организира от Министерство на образованието, младежта и науката, община Несебър, Национален дворец на децата, Регионален инспекторат по образование –Бургас, Общински детски комплекс- Несебър.

Припомняме условията за участие в трите състезателни раздели.

Раздел Фотография
В конкурса могат да участват любители – фотографи в три възрастови категории:
-Първа възрастова група – от 9 до 13 години,
-Втора възрастова група – от 14 до 18 години,
-Трета възрастова група – над 19 години.
Снимките трябва да са свързани със:
- замърсяване на крайбрежната зона и морето, причинено от човешката дейност,
- примери за активно екологично поведение,
- морски пейзажи.
Всеки участник може да участва в конкурса максимум с три фотографии.
За участие се приемат черно-бели и цветни фотографии без ограничения на формата! Необходима придружаваща информация:
наименование на снимката
кратка информация за мястото и събитието
трите имена на участника, години
пощенски адрес – град, ул.,№ /необходим за изпращане на грамотите и дипломите/

Раздел Литературно творчествo
Подраздели:
-Поезия,
- Проза /есе или разказ/.
Право на участие имат всички ученици от 1 до 12 клас. Всеки участник може да представи до две стихотворения или едно произведение в проза. Възможно е участие и в двата раздела.
Конкурсното произведение трябва да има следната информация: име и фамилия на участника; възраст; клас, училище /извънучилищно звено/; точен адрес/град, улица, № /и телефон.
Творбите да са до 2 машинописни страници
Класирането ще се извърши в три възрастови групи: І група- І – ІV клас, ІІ група – V – VІІІ клас,ІІІ група – ІХ - ХII клас.
В конкурса за есе ще има само една възрастова група – от VІІ до ХІІ клас. Изискването към есето е то да бъде до две машинописни страници всяка от 30 реда и 60 знака.

Раздел Изобразително изкуство
Всеки участник в конкурса трябва да изпрати не повече от две рисунки в размери по избор , без паспарту , като може да ползва всякакви техники и материали.
Рисунките не трябва да са гледани от списания, картички и илюстровани книги.
На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъдат отбелязани четливо: име и фамилия на участника; възраст; клас, училище /извънучилищно звено/; точен адрес и телефон.
Класирането ще се извърши в четири възрастови групи:І група - предучилищна възраст,
ІІ група - І– ІV клас, ІІІ група – V – VІІ клас, ІV група – VІІІ - ХІІ клас.

Във всяка възрастова група ще бъдат раздадени предметни награди за първите три места. Класираните автори ще получат дипломи, а за всеки участник ще има грамота за участие.

Разходите за участие в церемонията са за сметка на участниците.
Творби не се връщат.

За повече информация - тел/факс: 0554 / 4 59 52, Общински детски комплекс – Несебър.