Незабравими игри и добро настроение предложи ден II на „Есенни пасажи“ в Несебър

Главна категория: Къде|Какво
Посещения: 2842

Вторият ден на несебърските „Есенни пасажи“ бе вълнуващ и незабравим. Рибният фестивал събра за отрицателно време страхотна скорост, с която зарадва всички, дошли на площад „Месамбрия“ в Стария Несебър.

С много песни, танци, изложения, презентации и най-вече игри, „Есенни пасажи“ затвърди реномето си на един успешен проект, който без дори да е приключил, вече вдига високо летвата.

pasaj1

Атрактивните игри бяха един от акцентите в съботния ден. При голям интерес от страна на участници и публика се проведоха състезанията „Капитане, какво е морето?“ и „Всички рибки плуват, само пържените не“. Тематични, разнообразни и предизвикателни, хем за деца, хем за възрастни.

В първата игра главната роля бе поверена на малчуганите, които отговаряха на гатанки сред „море“ от конуси. Победители бяха всички участници, като организаторите от Община Несебър осигуриха подаръци за всички. Във второто състезание на преден план бяха пълнолетните, които се изправиха пред сериозно изпитание. За възможно най-кратко време те трябваше да изядат сандвич с риба, да изпият по чаша бира и да изпеят куплет от песента „Ний в Несебър сме родени“, като допълнително имаха препятствия с помпон и конуси. Разбира се, във втората игра имаше награди както за победители, така и за победени.

pasaj2

Съботното издание на „Есенни пасажи“ предложи възможност за разглеждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Равда, като за целта бе организиран транспорт.

Междувременно в галерия „Сочи“ протичаше представителната изложба на несебърските художници „Цветовете на Несебър“. В сградата на „Старото кметство“ пък бе представен филм за изграждането на ПСОВ-Равда, която е най-голяма по родното ни Черноморие.

pasaj5

В малката галерия „На ъгъла“ се проведе работилничка за деца, а на площад „Месамбрия“ бе представена кулинарна изложба-базар на ФФ „Македонка“към НЧ „Яна Лъскова 1905“. Съставът изнесе запомнящ се концерт.

По-късно през деня и друг самодеен състав към местното читалище застана пред микрофоните. Хор за градски песни „Блян“ припомни фолклорни шедьоври и накара присъстващите да припяват в захлас.

Конкурс за рибена чорба между риболовните кораби от Несебър, концерт на Представителен духов оркестър на Военноморските сили, награждаване на творбите в конкурса „Аз обичам Черно море“, игрален филм „Миграцията на паламуда“, много селфита, ядене на риба, пиене на бира, пазаруване и спортуване бяха останалите незабравими моменти от втория ден на „Есенни пасажи“ в Несебър. В неделя забава продължава със списък от нови събития.

pasaj4

Програма | НЕДЕЛЯ | 1. НОЕМВРИ
Ден на народните будители
10:00 – 17:00 ч. Галерия „Сочи“
Цветовете на Несебър
представителна изложба Дружество на несебърските художници

10:30 ч. Зала читалище „Яна Лъскова“
Детска вокална група “Сюрприз” при Народно Читалище “Яна Лъскова 1905”
детски концерт

11:00 ч. Зала читалище „Яна Лъскова“
“Малката русалка” – гостува куклен театър Стара Загора

11:30 – 12:30 ч. Зала „Сочи“
Борко Бърборко
Занимателни игри и гатанки за любопитковци / 7+/. Гостуват детският писател Борислав Ганчев и художникът Николай Арнаудов.

11:00 – 17:00 ч. Стария град
#NessebarRocks – изгубени във времето
Игра за ориентиране и селфита

11:30 ч. Площад Месембрия
Попаднали в мрежите
Кулинарно състезание /12+/

12:30 ч. Площад Месамбрия
Баба знае най-добре
кулинарна изложба-базар и програмана ФФ “Българка” при Народно Читалище “Яна Лъскова 1905”

14:00 ч. Зала „Сочи“
Разказвачите на новото време
Книжарница “Всичко за всеки” представя нови български книги

16:00 ч. Зала „Сочи“
С глава в стената
Биографичен филм за актьора Андрей Баташов и среща с творческия екип на филма

18:00 ч. Зала читалище „Яна Лъскова“
Лелята на Чарли
Мюзикъл от Оскар Фелцман с участието на Мариан Бачев, постановка на Държавна Опера Бургас

11:00 – 17:00 ч. Несебър, стария град
Ядене на риба, пиене на бира, пазаруване, спортуване

*Организаторите си запазват правото на корекции в програмата.