“Да помогнем на Давид” - кауза с благотворителна цел

Главна категория: Новини
Посещения: 1270

DavidТС " Хоромания" организира благородно начинание в подкрепа на Давид Акопян, 29 годишен арменец, който живее от 26 години в България, научи Melnicata.com.

Заради нерешен паспортен въпрос той е заловен от полицията, по време на рутинна проверка, и вкаран в лагер за мигранти в Бусманци, информира bTV.

На 29, 30 и 31.03.2019 г / петък, събота и неделя /от 11.00 ч.до 16.00 ч. в Демонстрационния център /старата поликлиника/ на ул. „Отец Паисий“ в Несебър, ТС „Хоромания“, ТГ „Месембрия“, приятели, съмишленици и съграждани, инициират благотворителен базар, с който се цели събиране на средства, с които да бъде подпомогнат Давид Акопян.

„Давид е момче от Несебър, дори и да не е българин, той е от Несебър. И като всеки млад човек заслужава да живее живота си така, както желае, а не както го задължава правителството на държава, в която той никога дори не е живял, пишат в събитието във Facebook организаторите от ТГ „Хоромания“.

„Наясно сме, че сумата, която е необходима на Давид, за да стане отново един от нас, е доста голяма и едва ли ще успеем да я съберем цялата, но дори и е така, като общество имаме ангажимент.“, допълват танцьорите от „Хоромания“, като апелират своите съграждани за подкрепка чрез присъединяване на живо в събитието, което започва утре.

Вижте още: Ученици от СУ „Л. Каравелов“ представиха пролетна изложба