„Славееви гласове“ прославиха Несебър в Кушадасъ

Главна категория: Новини
Посещения: 963

SLSUВокална група „Славееви гласове“ (с музикален педагог Руска Узунова) прослави община Несебър, след като спечели Голямата награда на Международния конкурс „Арт таланти“ в Кушадасъ, Турция, информираха от СУ „Любен Каравелов“.

На фестивала среща си дадоха таланти от Румъния, Турция, Словения и България, освен възпитаници на училището в Несебър. Целта на престижната проява бе запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово, изобразително и сценично изкуство и изява на талантите. Общуването на участниците и техните ръководители от различни колективи съдейства за развитие на творчеството.

Компетентно жури с представители от Украйна , Италия , Словения и България оцени високо представянето на несебърските деца. Те впечатлиха с перфектно изпълнение на две странджански народни песни, с оригиналните си национални носии и сценично поведение. Публиката ги аплодира бурно и продължително.

Получаването на специалния диплом и статуетка за гранд при предизвика неописуеми емоции и дори сълзи на радост у сладкогласните „Славееви гласове“.

Вижте още: Самодейците от Обзор жънат успехи в серия от фестивали